Öppen Träffpunkt den 8 december kl. 18.00

Vi har öppen träffpunkt på Kungsholmen varje vecka för dig som har förlorat en närstående i självmord. Jämna veckor torsdagar. Udda veckor onsdagar. Samtalet börjar kl 18.00 men kom gärna 17.45.

Samtalet börjar kl 18.00 och då är det bra om alla slagit sig ner i rummet. Många av oss är stresskänsliga och det är lättare att hitta lugnet och få ett bra samtal tillsammans, om alla är på plats när vi börjar. Därför ser vi gärna att du kommer lite innan så du hinner hänga av dig och förse dig med fika. 

Varmt välkommen till oss på Polhemsgatan 34 på Kungsholmen.

Alla du träffar hos oss på SPES är efterlevande till någon som tagit sitt liv. Hos oss finns plats för din sorg och här möter du andra som vet vad du går igenom. Våra träffar är helt kravlösa och man berättar bara om man orkar. För att överleva sorgen och smärtan behöver man få samtala. Vi hälsar dig varmt välkommen, kanske ett besök hos oss blir det som gör lite skillnad.

Besöksadress

Polhemsgatan 34, Stockholm.
Hitta till SPES i Stockholm

Bilder från vår lokal hittar du längst ned på denna sida. 

Eftersom många är allergiska är vi tacksamma om du är undviker parfym och andra dofter inför ditt besök hos oss. 

Hur går det till på Öppen Träffpunkt?

På Öppen Träffpunkt får du träffa andra i samma situation. För att komma på Öppen Träffpunkt behöver du inte vara medlem i SPES. Du behöver inte heller anmäla dig i förväg och det kostar ingenting att delta. Du får gärna ta med dig en god vän eller anhörig.

De samtalsledare du träffar här är själva efterlevande. Vi kan inte erbjuda professionella insatser utan vi agerar kamratstödjande med våra egna erfarenheter som grund. Allt som kommer till uttryck i rummet ska stanna i rummet och du berättar bara så mycket som du känner sig trygg och bekväm med. Ibland är det skönt bara att sitta tyst i gemenskapen. Vi bjuder på kaffe/te och något enklare tilltugg.

Du får övrig vägledande information om hur vår träff går till i början på kvällen.

Träffarna pågår i cirka två timmar men man stannar bara så länge man vill.

Om det någon gång skulle hända att vi tvingas ställa in Öppen Träffpunkt försöker vi att i så god tid som möjligt meddela detta på vår hemsida. Vi hoppas på förståelse i sådant fall.

Enskilt stöd
Om du känner att det är svårt att orka besöka Öppen Träffpunkt första gången så hör av dig. Vi kan då komma överens om en tid då du får komma enskilt. Ofta kan vi ordna så att vi till exempel träffas en timme innan. Vi försöker också att i möjligaste mån göra hembesök.

Familjer med barn
Familjer som vill komma hit tillsammans med barnen vill vi träffa separat. Ta i sådant fall kontakt med oss i förväg. Det är inte lämpligt att barn sitter med på Öppen Träffpunkt.

Varmt välkommen!

All vår verksamhet bedrivs i samarbete med Sensus Studieförbund i Stockholm.