Välkommen till vår familjestödshelg 26-28 augusti

SPES i Stockholm kan äntligen efter två års pandemi återigen bjuda in barnfamiljer till den kostnadsfria stödhelgen på Marholmens Konferensanläggning i Roslagen. Kika gärna in på deras hemsida för att läsa mer om anläggningen samt hur man kommer dit, samt se bilder på stugorna och omgivningarna.

Familjestödshelgen är riktad till familjer där barnet/barnen har mist någon av sina nära relationer i självmord. Vi erbjuder barn en möjlighet att träffa andra barn som också har förlorat någon, i en miljö där man inte behöver känna sig ensam och annorlunda. Vi har inget fokus på att barnen ska tala om sin sorg och förlust, utan detta är en rolig helg med endast några få styrda aktiviteter men mest tid till fri lek och umgänge. Vi berättar när helgen inleds, att alla som har kommit till vår grupp på Marholmen har mist någon och vi gör det tydligt för barnen att ingen vuxen kommer försöka få någon att prata och att inget barn måste prata om något som det inte vill och att det är viktigt att alla respekterar detta. Dock brukar samtal mellan barnen uppstå, vilket de uppskattar och för en del är det första gången de berättar om sin förlust när de träffar andra barn hos oss. Föräldrar finner naturligtvis också gemenskap i att träffa andra och många fina samtal och vänskapsband uppstår.

Det går förstås också bra att barn deltar tillsammans med far- eller morförälder.

Ett par återkommande årliga punkter är att vi äter brunch samt middag gemensamt i restaurangen på lördagen och runt 20-tiden på kvällen har vi en enkel minnesstund med ljuständning på stranden. Den är mycket uppskattad av både barn och vuxna även om det naturligtvis också är känslosamt och påminner om varför vi är samlade tillsammans.   

Anmälan görs via formuläret längst ned på denna sida senast den 1 augusti.

När ni får ett bekräftelsemail så är ni bokade till helgen. I möjligaste mån försöker vi uppfylla önskningar om att dela stuga med någon särskild familj. 

För deltagande behöver ni bo i Stockholms län och vara medlemmar i Riksförbundet SPES och ha betalat medlemsavgift för 2022. Läs här om hur man kan bli medlem.

Praktisk information

Stugorna har tre sovrum med totalt sex sängplatser, små barn kan sova i förälders säng. Det finns inga extrasängar att låna. Flera familjer kan komma att dela stuga.  

I varje stuga som är självhushåll, kommer det finnas; kaffe, tepåsar, socker, mjölk, toalettpapper, handtvål, diskmedel och kökshandduk. För övrigt är stugornas kök fullt utrustade för 6 personer och har kyl/frys, spis, micro, kaffebryggare, bastu, tv och öppen spis (ved kan köpas i receptionen eller tas med själv). 

All övrig mat och snacks utöver lördagens måltider i restaurangen (som SPES bjuder på) tar varje familj med sig själva. Alkohol är tillåtet att medtagas om så önskas. Incheckning från 15 på fredagen och utcheckning kring lunchtid på söndagen. Mer detaljerad information och program för helgen kommer senare då vi också kommer presentera menyn för lördagens middag och vilka rätter det finns att välja mellan. Restaurangen brukar vilja ha beställningen i förväg så därför kommer du via e-post få uppge vad ni önskar äta, ett par veckor innan.  

Med detta hälsar SPES i Stockholm och Marholmens Konferensanläggning dig hjärtlig välkommen!