”Tack Spes för familjestödshelgen!”

SPES Stockholms årliga familjestödshelg hölls i år sista helgen i augusti. Den riktar sig till barnfamiljer som har mist en närstående genom självmord. Vi erbjuder barn en möjlighet att träffa andra barn som också har förlorat någon, i en miljö där man inte behöver känna sig ensam och annorlunda. Föräldrarna finner gemenskap i att träffa andra och många fina samtal och vänskapsband uppstår. Ett par återkommande årliga punkter är att vi äter middag gemensamt i restaurangen på lördagen och på kvällen har vi en enkel minnesstund med ljuständning på stranden. Den är mycket uppskattad av både barn och vuxna även om det naturligtvis också är känslosamt och påminner om varför vi är samlade tillsammans. Såhär berättar Anna, en av årets deltagande mammor: 

”Vår familj har just kommit hem från en helg på Marholmen, anordnad av SPES Stockholm. Där har vi vuxna kunnat bara vara i en fantastisk miljö samtidigt som barnen har träffat andra barn med liknande erfarenheter. Vi har fiskat, spelat äventyrsgolf, pysslat och lekt. Allt avslutades på lördagskvällen med stämningsfull ljusceremoni. Det var andra gången vi gjort detta. Barnen tycker det är så roligt och längtar redan tillbaka.
Vi hoppas få återkomma nästa år!
Anna med familj”

Några foton från helgen, bland annat vår ljusceremoni. Vi täljde barkbåtar som sedan sjösattes med ljus till minne av dem vi mist.

Fotograf: Anna